DREMEL 300 – první práce

Ježíšek mi nadělil výbornou věcičku, ruční frézku Dremel 300 v sadě se 100kusy nástavců a různých udělátek. Po tomto nástroji sem toužil už dlouho. V modelářství je mnoho situací kde je potřeba brousit, řezat a jinak upravovat. A právě tato ruční frézka je super věcička, kterou každý rád vymění za ruční šmirgl, pilník, pilku a další nástroje.

První co jsme s Dremelíkem udělali jsou větší otvory ve futrech pro zámky. Jelikož před několika, 3-4 lety, jsme měnili dveře v bytě a zakoupili jsme ne 100mm rozteč, ale 80mm, tak nebylo možné zamknout, tedy zasunout zámek do futer otořením klíče.

Nyní to lze!

Když jsem poprvé viděl ten mrňavej kotouč na řezání kovu, tak sem se rozesmál a říkal jsem si, jak takovéhle malé kolečko může udělat co potřebuji. Nevěřil jsem. Jaké bylo moje překvapení, když jsem poprvé roztočil kotouček a poprvé zahřeznul do ocelového futra. Funguje to ! Asi za minutku sem prožízl centimetr na jedné, pak na druhé straně. Kladivem a majzlíkem jsem pak ohnul ten kousek železa dovnitř do futer. Nyní již krásně otočím klíčem a zámek se zasune do dírky.

Na jedné fotografii je vidět o kolik se kotouček opotřeboval po prořezu 8 dveří, tj cca 16-20cm oceli. Ano, zase tak moc ne :).

Parádička. Už se těším až si zase vyzkouším nějaký jiný nástavec.

Příspěvek byl publikován v rubrice RC modelářství. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*